ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ – ГРАД ЗАВРШАВА САЛУ У КОВИЉАЧИ

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ – ГРАД ЗАВРШАВА САЛУ У КОВИЉАЧИ

OVE GODINE SALA CE BITI ZAVRSSENAПосле две деценије од почетка изградње фискултурне сале у  у Бањи Ковиљачи, ове године би овај “Скадар на Бојани” коначно требало да буде завршен

 

 

Према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, град је ових дана објавио јавни позив за извођење завршних радова на изградњи сале у ОШ “Вера Благојевић”, а рок за подношење пријава је 24. јун када ће бити изабрана најповољнија понуда.

  У градском буџету обезбеђено је око 30 милиона динара, колико према пројекту коштају радови после којих ће сала бити оспособљена за одржавање наставе физичког. Преостали су унутрашњи радови, електроинсталације, паркет, део столарије, грејања и онда ће сала бити спремна за употребу.  После избора извођач би требало брзо да обави посао, јер радови не зависе од временских прилика, и да ученици ове школе коначно имају одговарајуће место за наставу физичког – каже он.

Изградња сале почела је пре 19 година, а до данас ју је посетило више министара разних влада и обећавало завршетак, међутим ђаци су сваке зиме физичко радили по учионицама и школским ходницима. У првој фази изградње, од 1994. до 1998. утрошено је 1,1 милиона тадашњих марака, а радови су настављени 1998. када је држава дала 45 милиона динара, али недовољно да се здање заврши. Хала има око 2.000 квадрата, започета је према међународним нормама, за рукомет, одбојку и друге спортове, а предвиђени капацитет је до 1.000 гледалаца. Чинило се да је свему крај када је град 2011. имао издвојен новац за халу и расписан је јавни позив. На првом ниједан од  четири понуђача није испуњавао услове, а на другом је изабран извођач, али је због недостатка новца држава зауставила тендер и сала је остала незавршена.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )