НА ЛАГАТОРУ И ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ – ЗАКУПЉЕНЕ НОВЕ ПАРЦЕЛЕ

LAGATORПоследњи јавни позив за издавање у дугорочни закуп грађевинског земљишта у јавној својини на Лагатору и Индустријској зони “Шепак”, уз велике погодности омогућене одлукама градске скупштине, довео је нове закупце на овим локацијама.

Према позиву из марта на Лагатору је била понуђена 51 парцела различитих намена, две за пословну и комерцијалну делатности, 20 за вишепородично становање средње густине, 14 индивидуално породично становање као и 15 за вишепородично становање великих густина.  За индивидуалну стамбену градњу нуђене су парцеле од  4 до 5 ари, са  ценом ара око 1.600 евра,  док је ар парцеле за комерцијалне намене био  око 3.500 евра.

– На Лагатору су новозакупљене четири парцеле, две за породичну градњу, по једна за пословно-стамбени објекат и стамбену градњу велике спратности. Иначе, на претходном огласу отишило је девет парцела.  Сада на Лагатору имамо осам  парцела предвиђених за стамбене зграде, 11 парцела породичне градње и 4 у зони градње средњих густина, односно за стамбено пословне објекте. Мислим да од Лагатора нема боље локације на територији града за долазак инвеститора и у наредном периоду планирамо на њој  још доста тога. Намеравамо да урадимо улицу од цркве десно, ка Улици Марка Радуловића и паралелно са њом трасирамо још једну улицу, пошљунчимо је и омогућимо приступ закупцима до њихових  парцела, да могу да граде објекте. Људи су врло заинтерсовани за ову локацију, а изградња нових објеката на Лагатору биће знак и за друге инвеститоре – каже Драгослав Полић, заменик директора ЈП “Град”.

Према његовим речима у ИЗ “Шепак” недавно се јавила фирма “Вали”, која је као и пре неколико година докупила део земљишта, сада још 15,73 ара за нови објекат. У зони су од  пре неколико година два закупца “Инград” и “Радаљац компани” које од недавно гради објекат. Потенцијалним инвеститорима ту је била понуђена 31 парцела по закупнини мањој од тржишне, на око 29 хектара комплетно опремљеног земљишта.  Овде се износ закупнине умањује за 1.689,52 евра по сваком новозапосленом раднику, а најнижи износ је динарска противвредност од 1 евра по метру квадратном, односно сто евра по ару.

Полић каже да оглас за ове локације иде малтене стално, чим се један заврши  и прође процедура око потписивања уговора о преузимању пацела креће нови. Намера је да што више парцела буде издато, “Шепак” добије више инвеститора, а Лагатор што пре постане велико насеље јер је на овој атрактивној локацији локална самоуправа доста уложила  у путну и комуналну инфраструктуру.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )