“ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА” – ПОЧЕЛА ИСКЉУЧЕЊА ДУЖНИКА

Радници лозничке “Електордистрибуције” свакодневно обилазе неуредне платише ради наплате дуга, а екипе ће на врата дужника покуцати и сутра као и сваке наредне суботе

 

После акције репрограма дуга за утрошену електричну енергију у којој су највећи дужници могли да измире своја дуговања и на 48 рата а којој се одазвало само 13,2 одсто дужника, ЕПС је протекле седмице почео да искључује неуредне платише. У складу са својим оперативним планом ЕПС је повећао број екипа на терену, најпре се искључују  домаћинстава која дугују више од 100.000 динара, а у наредној фази почеће искључење и оних са мањим дугом. Од 25. маја против дужника ће бити покренута тужбе а из ЕПС-а су најавили да ће се овог пута дугови наплаћивати не само путем покретне већ и непокретне имовине и да су бројни грађани на „црном списку“. Договорено је да седам дана након искључења струје екипе поново изађу на терен како би утврдиле да ли се неко од дужника неовлашћено поново прикључио на електромрежу. У случају незаконитог прикључења, уследиће кривичне пријаве.

И у лозничкој „Електродистрибуцији“ нису задовољни одзивом дужника, од 19.126 послатих позива, споразум је потписало само 2.076 потрошача. Према речима Владана Којића из Службе инвестиција лозничке „Електродистрибуције“, искључења неуредних платиша теку уобичајеним темпом и до сада није било ванредних акција.

–  Струја се искључује најпре највећим дужницима а следећи на реду су потрошчи који се нису одазвали позиву за репрограм дуга. Нама је циљ да наплатимо потраживања а не да искључујемо струју тако да ћемо од сутра ангажовати  додатну екипу која ће обилазити дужнике и сваке наредне суботом – каже Којић.

Како је рекао, лозничка дистрибуција, има 1.300 нередовних платиша, предузећа и грађана, чија дуговања износе од 500.000 до 700.000 ди-нара.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )