РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – ПРВА ЛИГА “ЗАПАД” – ЈУНИОР ПАО У “ЛАГАТОРУ”

РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – ПРВА ЛИГА “ЗАПАД” – ЈУНИОР ПАО У “ЛАГАТОРУ”

rukomet zene (1)На најбољи могући начин завршиле су рукометашице Лознице града дебитантску сезону у Првој лиги. У последњој утакмици, после сјајне игре, савладале су дотадашњег лидера екипу Јуниора из Београда са 23:22. Лозничанке су играле много боље него што то резултат показује и требало је да славе са већом разликом. Одлично су ушле у меч, без имало страха, иако су пред собом имале екипу која зна само за победе. Играле су чврсто, дисциплиновано и готово у истом ритму свих 60 минута. Београђанке то сигурно нису очекивале. Надале су се лакој победи, а уместо тога  доживеле су тежак пораз који их је скинуо са првог места. По завршетку меча Лозничанке су се заједно са верном публиком дуго радовале овој значајној победи. Везале су три узастопне победе (Црвена звезда, Књаз Милош 2 и Јуниор) и показале да могу равноправно да се носе са најјачим екипама у лиги. Из меча у меч под “диригентском палицом” тренера Братислава Игњатовића играле су све боље. За њих је права штета што се првенство завршило јер су ушле у победнички ритам. Није им пре почетка првенства давано много шанси за опстанак у овом квалитетном такмичењу, а оне су не само сачувале прволигашки статус, већ и показале да би у наредној сезони могле да играју значајнију улогу.

Много тога је урађено за годину дана. Тренер Игњатовић и клупско руководство на челу са председником Николом Михаиловићем стрпљиво су и уз велики рад градили екипу и на крају успели да оформе тим кадар да победи и најјаче. Реч је о малом клубу великог срца. Финансијска ситуација је веома лоша, рукометашице су на гостовања кретале са сендвичем у џепу који су им обезбеђивали тренер и председник клуба из својих  средстава. За више није било пара. Лозница град жели да више пажње посвети раду са најмлађима у школи рукомета из које би у будућности излазиле перспективне рукометашице које би требало да носе игру екипе. Сада је прилика да се овом клубу помогне, да се укључе и други привредници како би Лозница добила стабилног прволигаша, а можда и суперлигаша. Заслужиле су то рукометашице Лознице града.

Остали резултати последњег кола: Металац АД – Књаз Милош 2 39:33, Вождовац – Црвена звезда 2 28:29, ОРК Београд – Чачак 40:34, Металац – Медицинар 31:34 и Милениум – Раднички 37:23.

Први је Милениум са 37 бодова, Јуниор је други са 36, трећи је Вождовац са 35, а четврти ОРК Београд са 29 бодова. На петом месту је Раднички са 26 бодова, колико има и шести Медицинар, Лозница град је на седмом месту са 20, осми је Књаз Милош 2 са 17, а девета Црвена звезда 2 са 15 бодова. Десети је Чачак са 14 бодова, једанаести је Металац са 10, а последњи Металац АД са три бода.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )