ТОГЛ НА 4. САЈМУ ТУРИЗМА И ГАСТРОКУЛТУРЕ У БИЈЕЉИНИ – АЗБУКА ПРИВУКЛА ПАЖЊУ

ТОГЛ НА 4. САЈМУ ТУРИЗМА И ГАСТРОКУЛТУРЕ У БИЈЕЉИНИ – АЗБУКА ПРИВУКЛА ПАЖЊУ

TOGL na Sajmu turizma u BijeljiniТуристичка организација града Лознице (ТОГЛ) представила се крајем прошле седмице на 4. Сајму туризма и гастрокултуре “Бијељина-турист 2013” у етно-селу “Станишићи” у Бијељини. На око две хиљаде квадратних метара изложбеног простора појавило се око 150 учесника из десетак земаља од Србије и Грчке до далеке, међународно непризнате, Абхазије. На лозничком штанду представљена су културно-историјска богатства Лознице и околине као и смештајни капацитети, а бројни посетиоци дивили су се рукотворинама Удружења жена “Мина Караџић” и уживали у пуноћи укуса купиновог вина Винарије “Полић” и специјалитетима ресторана “Таверна”. Сајам је искориштен и за упознавање са представницима туристичких организација и удружења из земаља учесница.

– Делатности попут туризма су без комуникације осуђене на пропаст и зато је битно појављивати се на оваквим манифестацијама. Овде смо успоставили контакт са људима из разних земаља и представили им наш крај, нашу туристичку понуду и упутили их на гостопримљивост, љубазност, осмех и добре намере према придошлицама, што карактерише људе из Подриња. Било је задовољство упознати их са нашом азбуком и говорити им о Вуку Караџићу, али и гледати колико им се допадају наши сувенири – рекла је Мирјана Пејак, директорка ТОГЛ.

Лознички сувенири са азбучним мотивима привукли су велику пажњу својом посебношћу, а пропагандни материјал брзо је нашао пут до посетилаца. У разноврсности мириса и укуса и жагору разних језика посебну пажњу су привлачиле комшије лозничког штанда, представници Абхазије.

– Овај сајам пружа нам прилику да се боље упознамо и да једни другима представимо како туристичке, тако и економске могућности наших земаља. Мало се код вас зна о Абхазији као што се и код нас мало зна о вама, али велико занимање постоји и то нас радује. Наши производи привукли су пажњу и желели бисмо да успоставимо добре везе и сарадњу како са Републиком Српском, тако и са Србијом. Направили смо важан корак у продубљивању односа и волели бисмо да дођемо и у Лозницу да представимо нашу земљу – казао је за ЛН Сенерго Гула, потпредседник Привредне коморе Абхазије.

Сајам у Бијељини отворила је министарка трговине и туризма Републике Српске Маида Ибришагић Хрстић која је истакла важност локалних туристичких организација у промоцији градова и општина, а приређен је и пригодан културно-уметнички програм.

 

“Точак здравља”

 

Туристичка организација града Лознице организује сутра бициклистичко-рекреативну манифестацију ”Покрени точак здравља” на стази од Вуковог дома културе преко Плоче до Тршића. На игралишту Вукове спомен-школе биће приређено надметање у забавним играма, а најбољи ће освојити медаље. Учеснике вожње пратиће полиција, а полазак је у 11 сати испред Вуковог дома културе.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )