ПРЕМА ПОДАЦИМА АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ ЧЕТИРИ ПРЕДУЗЕЋА ВИШЕ

ПРЕМА ПОДАЦИМА АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ ЧЕТИРИ ПРЕДУЗЕЋА ВИШЕ

Prema podacima APRПочетак године донео је благи помак у броју привредних друштава која послују на подручју Лознице па их је после првог тромесечја за четири више него крајем 2012, односно 787. Према подацима Агенције за привредне регистре (АПР), током прва три месеца у Лозници је основано 14 предузећа, а угашено их је десет. Истовремено, број предузетника је смањен пошто је наспрам 105 основаних предузетничких радњи, 117 обуставило рад. Тако је почетком априла у привредни регистар било уписано 2.635 предузетничких радњи из Јадра.

Наговештај бољих дана видљив је у комшилуку па су током првог тромесечја у Крупњу основани једно привредно друштво и 13 предузетничких радњи, а ниједно предузеће није угашено док је 11 предузетника одустало од посла. И у Малом Зворнику 2013. почела је боље него претходне године. Ниједно предузеће ни тамо није престало да ради, а основана су три нова док се 13 предузетника охрабрило да окуша срећу на тржишту, односно пет више него што је ставило катанац на радње. Једино је у Азбуковици негативна разлика у броју основаних и угашених привредних друштава, али се поправила слика у броју предузетника. У Љубовији током тромесечја није основано ниједно предузеће, а обрисана су два, али је зато покренуто 26 предузетничких радњи, а угашено 17.

После дужег периода у којем се број привредних друштава и предузетничких радњи готово из тромесечја у тромесечје смањивао, почетак 2013, судећи по подацима АПР, доноси благу наду у опоравак.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )